Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Μεθυσμένος μια νύχτα του χειμώνα

Μια μικρή κωμόπολη,μια κρύα νύχτα,μια συγκέντρωση παλιών συμμαθητών.Το σκηνικό έχει στηθεί.
Μια όχι και τόσο απίθανη συνάντηση.Μια γυναίκα με λίγες αναμνήσεις αλλά πολλά όνειρα.Μια φευγαλέα ματιά.Λίγα λόγια.

Τα συναισθήματα χορεύουν μπροστά μου σαν δαιμονισμένα.Το αλκοόλ χειροτερεύει την κατάσταση.Κάτι έχει σπάσει μέσα μου αλλά δεν έχει πια σημασία.Βγαίνω έξω για να μην με βλέπει,να κρυφτώ.Κοιτάζω τον ουρανό,καπνίζω και σκέφτομαι τι λάθος έκανα.

Καταλήγω σε κάποιες δυσάρεστες σκέψεις για τον εαυτό μου.Το ποτό μου θολώνει την κρίση και με οδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια.Ξαναμπαίνω μέσα και την αποφεύγω για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Μια μελωδία από ένα ξεχασμένο πιάνο με παρασέρνει.Κάθομαι και ακούω μαγεμένος,ενώ η τροπή που έχει πάρει η σημερινή νύχτα,χτυπάει ανελέητα τις άμυνες της λογικής μου.Άλλη μια γυναίκα στο τεφτέρι της αποτυχίας.Το μυαλό μου δεν με βοηθάει και λίγες σκέψεις αξίζουν να κόψουν την εισροή του αλκοόλ στον οργανισμό μου.

Η συγκέντρωση τέλειωσε και τα λίγα μπαράκια που είναι ακόμα ανοιχτά,θα μας συνοδέψουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Κατεβαίνω μόνος μου,κρατώντας αξιοπρεπώς την ισορροπία μου και στρίβοντας απανωτά τσιγάρα.Τα στολισμένα,με χριστουγεννιάτικα φωτάκια,μπαλκόνια μου δείχνουν τον σκοτεινό δρόμο της επιστροφής στην πραγματικότητα.

Κάτι τέτοιες νύχτες περιμένεις η σοφία των εμπειριών που μαζεύεις,να σε γεμίσει και να σε οδηγήσει σε συμπεράσματα που θα σε γλιτώσουν από μελλοντικές αποτυχίες.Όμως τίποτα,ούτε μια σκέψη της προκοπής.

Ανούσια βραδιά,λάθος γυναίκα,ξεχασμένα όνειρα.Και μια ζωή που δεν έχεις τα αρχίδια να την ζήσεις σωστά.

Και δεν φτάνουν και τα λεφτά για άλλο αλκοόλ.

Όλα πάνε στραβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου