Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Εγώ την είχα κερατώσει

Δεν έχω για τίποτα να ντραπώ. Ή μήπως όχι; Η μπλε πανσέληνος. Εκείνη η γαμημένη η μπλε πανσέληνος. Έχω βρει το συμβιβασμό μου, έχω βρει και το αποκούμπι μου. Το μόνο που μένει είναι η δικαίωση και λίγα λεφτά.

Τα καλοκαιρινά βράδια κυλάνε με μια γνώριμη ανία. Το τσιγάρο μου δεν λέει να σβήσει. Τα χρόνια περνάνε και το σαξόφωνο μου ψιθυρίζει στο αυτί. Μου μιλάει για μέρες μαγικές, μελλοντικές. Για την αιώνια νύχτα και τα λίγα ωραία πρωινά. Έτσι είναι η ζωή και όταν τα ταλέντα μιας χώρας την βγάζουν στο κοινωνικό περιθώριο τότε κάτι δεν πάει καλά.

Όπως πάντα η ιστορία μου ξεκινάει με κρασί και γυναίκες. Είναι ένα βολικό μοτίβο για να αφηγηθώ την πραγματικότητα μου. Το ύφος και ένα ποτό μια Τετάρτη βράδυ.

Ήταν αυτός ο παράξενος πόνος που με έριχνε κατευθείαν στα σκατά. Δεν ήξερα τι να κάνω και δεν ήξερα τι να πω. Κανένας από τους φίλους της χαράς δεν θα με καταλάβαινε, στο κάτω-κάτω δεν ήταν αυτός ο ρόλος τους. Ο ρόλος τους ήταν να πολύ συγκεκριμένος και περνούσε μέσα από το μισογεμάτο ποτήρι μου.

Ο φίλος μου μόλις είχε χωρίσει. Θα έβαζα μέχρι και στοίχημα ότι τον είχε στείλει αδιάβαστο η γκόμενα του, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη την είχε χωρίσει αυτός. Δεν ήταν ένας κλασσικός καλοκαιρινός χωρισμός, ήταν άλλη μια ανθρώπινη ξεφτίλα και ευτυχώς που είχα φέρει και τις μπύρες μου μαζί.

- Γιατί την χώρισες;

- Δεν ξέρω. Δεν αισθανόμουν καλά. Μαλώναμε και συνέχεια. Ήθελα να μείνω μόνος μου. Δεν ξέρω.

Όταν ένας άντρας χρησιμοποιεί τη γυναικεία διάλεκτο για να εκφραστεί, πάει να πει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι. Ο καημένος, ο μαλάκας ο φίλος μου ήθελε απλά να γαμήσει άλλη. Η ηθική του(;) δεν τον άφηνε να την κερατώσει, έτσι προτίμησε απλά να τη χωρίσει. Εγώ απλά θα την κεράτωνα. Και δεν είμαι περήφανος για αυτό.

- Για όλα φταίει η κρίση των τριάντα, αποφάνθηκα εγώ μεθυσμένος.

- Λες ρε φίλε; Ίσως και να έχεις δίκιο.

Δεν είχα δίκιο. Ήπια και τη τελευταία μπύρα μου και έφυγα για να κοιμηθώ με την κοπέλα μου, που την είχα στήσει πάνω από δυο ώρες. Εγώ την είχα κερατώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου