Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Κάτι θα κάνω σημαίνει κάτι θα γίνω

Κάτι θα κάνω σημαίνει κάτι θα γίνω. Με είχε αγκαλιά και εγώ κοιμόμουν. Ή μήπως ήταν πρωί και εγώ μεθυσμένος με έναν φίλο γυρνούσαμε στο σπίτι με χώμα στα μαλλιά; Όπως και να χει το μόνο που ισχύει είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Αυτό φαντασιώνομαι ότι το έμαθα από τον τζόγο. Ο ιδανικός συνδυασμός των σωστών επιλογών. Αν έχεις πολλά λεφτά αρκεί μόνο μια σωστή επιλογή, άμα όμως είσαι ένας οκνηρός μπατίρης, μάλλον θες και λίγη τύχη.

Μεθυσμένοι στα παγκάκια του Θησείου να σπάμε μπουκάλια φτηνής μπύρας και να συζητάμε για κάτι που δεν θα θυμάται κανείς. Δυστυχώς δεν μπορεί να στηθεί ένα άξιο μπουκοφσκικό σκηνικό. Από νύχτα σε νύχτα  και η απαξίωση μιας εξαίσιας φωνής για το ποιητικό μου ταμπεραμέντο θα γίνει -όπως πάντα- λέξεις και κρασί. Είχε ωραία μαλλιά και ωραία χείλη. Η τρύπα της ξυρισμένη.

Καπνίζω σημαίνει ελέγχω τη φωτιά. Ελέγχω τη φωτιά σημαίνει ελέγχω το πνεύμα. Η ψευδαίσθηση του ελέγχου της φωτιάς καταπραύνει τη συνεχή ανάγκη για φόβο. Είναι δύσκολο να καταλήξεις, μόνο να εκφραστείς. Κατανοώ σημαίνει κοιτάζω το φεγγάρι μελαγχολικά. Δεν θέλω να κατανοήσω, θέλω να πολεμήσω. Φιλόσοφος είναι ένας μέτριος πολεμιστής.

- Αρσενικό ή θηλυκό;

- Μην μου ζαλίζεις την Παναγία.

Κάποτε είχα γνωρίσει μια γκόμενα. Δεν μπορώ να την περιγράψω από ανικανότητα ή από ζάλη. Απένταρος και ''ποιητής'', όμορφη από την επαρχία. Κακός συνδυασμός. Θέλει και λίγη τύχη. Ένα φθινόπωρο στην Ουαλία έκλεβα αρωματισμένες κιλότες και έπινα με θέα τα ντουβάρια και τον Ατλαντικό. Σας αγαπάω κοριτσάκια μου και ας μην σας ξαναδώ ποτέ. Μεθυσμένος και περιπλανώμενος, μόνος και χαμογελαστός. Ένας στους χίλιους σημαίνει να είσαι αισιόδοξος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου