Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Έπεσε το Βιετνάμ

''Θα πάρω φόρα να τα γκρεμίσω'' και έπεσε το Βιετνάμ. Εμείς βέβαια δεν ήμασταν σε κάποιο παρακμιακό σκυλάδικο της επαρχίας όπως στη ταινία του Βούλγαρη, δεν είχαμε σίγουρα τα λεφτά του πρωταγωνιστή, ούτε και τον τίμιο νταλκά του, που και που κάνα σαξόφωνο ή κάποιο κάλτ κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας έσπαγε τη σιωπή και τις μαλακίες που λέγαμε και πίναμε με μόνο σκοπό να βρει κάποιο νόημα το τέλος της εβδομάδας, όπως και κάθε τέλος άλλωστε.

Συνήθως κάποιος θα πέταγε το σύνθημα για την έναρξη του κυνηγιού, κάποιος θα παραπάταγε, παλιές ιστορίες μπόλιαζαν την ατμόσφαιρα, χωρίς συναίσθημα και λογική, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει όντως διαφορά, και μετά μπουκάλια σπάγανε και τα φώτα σβήναν. Υπήρχε συνωστισμός ομορφιά μου, τα νιάτα μιλάνε από μόνα τους δεν χρειάζονται περιττές εξηγήσεις και λοιπές αντιξοότητες.

- Κάποιος έβαλε χέρι εδώ μέσα.

- Τι μαλακίες είναι αυτές που λες ρε μάνα;

Η διαδικασία της μέθης στα παγκάκια με τη διακριτική συνοδεία της μουσικής είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και σε συνάρτηση με τη φωτογραφία της απόδειξης εκείνου του γνώριμου συναισθήματος μου διαλύει το μυαλό με ταχύτητες που δεν είναι διακριτές από τους νηφάλιους της διπλανής πόρτας. Μπορείς να πίνεις μια εξάδα μπύρες ή ένα καραφάκι τσίπουρο ή κονιάκ απ΄το φλασκί σου και ταυτόχρονα να συλλογίζεσαι τις παράλληλες φαντασιακές ζωές σου, πάντα βέβαια στον ρυθμό του κομματιού που επέλεξες με όλη τη σύνεση και τη σοφία που μπόρεσες να συγκεντρώσεις με κόπο μετά από μεθύσια χρόνων και εργασία λίγων δύσκολων ημερών.

Δεν είσαι εσύ αυτός, εσύ είσαι βασιλιάς, είσαι θεός, είσαι η διαφορά που ωριμάζει τα πλήθη. Οι βιολογικές διαδικασίες θα μπουν σε λειτουργία, όχι με το μοντάζ του Αρονόφσκι, ούτε με τη ευγένεια των παραμυθιών που σε στιγμάτισαν από την ημέρα που βγήκες από το μισότρελο μουνί της μάνας σου, αλλά με τη φυσική βαρβαρότητα που σε διακατέχει αυτές τις ώρες που η νύχτα σταματάει και το μόνο νόημα βρίσκεται στον κώλο που κουνιέται προκλητικά μπροστά σου, όχι γιατί εσύ είσαι σεξιστής, αλλά γιατί αυτή είναι μια σεξουαλική ανταμοιβή για την ποιότητα του πιώματος που έκανες και τη θυσία των εγκεφαλικών κυττάρων σου στο βωμό της προβλεπόμενης αποξένωσης και της εξέλιξης του είδους μέσω της διαφθοράς της γλώσσας.

Ήθελα να το μοιραστώ. Έσπασα το σπυρί κάτω από τη γλώσσα, πέταξα το χαρτί με τα χύσια στη τουαλέτα. Εσύ τσάι και ταινία τρόμου, εγώ μπύρα και παράσταση. The deathbird. Ήταν η γυναίκα του Νοσφεράτου ή άλλη μια καριόλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου